Tečaji

 MALA ŠOLA

Tečaj je primeren za pse stare od 3 do 9 mesecev. Poudarek je na pripravi vodnika psa, da razume potrebe psa, se nauči govorico njegovega sporočanja, se potrudi, da je vrvica na sprehodu ohlapna, da pes pride, ko ga pokličemo, da ne skače, da počaka in se na splošno primerno obnaša. Vse to se pes nauči skozi igro, saj se naj bi na vadbišče prišel “zabavati”.

Trajanje: 16 šolskih ur

Cena: 160 eur + članarina društvu 15 eur 

ZABAVNA POSLUŠNOST

Tečaj je primeren za pse stare od 9 meseca dalje. Pri poslušnosti psa učimo, da razume kaj želi in pričakuje od njega vodnik. Poudarek je na hoji ob nogi na vrvici in brez vrvice, odpoklic, prostor, sedi, vaje odlaganja, obrati, hoja skozi gručo ljudi… Vsak tečajnik ima tudi možnost opraviti poslušnost po predpisih Kinološke zveze Slovenije, ki ga lahko zaključi z izpitom za spremljevalca psa B -BH, če bi to potreboval ali želel.

Trajanje: 10 šolskih ur + 1 individualna ura

Cena: 110 eur + članarina društvu 15 eur 

 

NADGRADNJA ZABAVNE POSLUŠNOSTI Z UVAJANJEM V AGILITY

Že pri tečaju Zabavne poslušnosti se bomo spoznali z nekaterimi agility ovirami oziroma delom v parkourju. Naša želja je v kratkem tudi omogočiti tečaj agility, ki je primeren za pse starejše od 9 mesecev z opravljenim tečajem Zabavna poslušnost.

PASJI NOS NA DELU

Na tečaju se boste spoznali z osnovami dela z nosom – predpriprave na sledenje in iskanje različnih predmetov in vonjav. 

Trajanje: 10 šolskih ur

Cena: 85 eur + članarina društvu 15 eur 

ŠOLA RAZSTAVLJANJA RODOVNIŠKIH PASEM PSOV

Tečaj poteka v manjši skupini, kjer  boste osvojili teorijo in praktične veščine potrebne za udeležbo na razstavah –  pregled popolnega zobovja in ugriz psa (škarjast, kleščast, pred-in pod- grizavost), samostojno vodenje psa v razstavnem krogu, skupinsko vodenje psa v razstavnem krogu, počasno vodenje psa in vodenje v teku (kas korak, diagonala), razstavna drža psa in zadrževanje drže, obnašanje vodnika psa v razstavnem krogu in pred sodnikom, potrebna dokumentacija (pred prijavo na razstavo, vzrejni pregled, telesno oceno).

Trajanje: 3 šolske ure

Cena:  40 eur + članarina društvu 15 eur

Comments are closed.